210 poze   29827 vizite

Mierea

CATINA CU MIERE

Fructul de catina este unul din cele mai valoroase fructe din tara noastra. Catina este un arbust fructifer si face parte din flora spontana a tarii noastre. Fructele au un gust acru-astringent si se recolteaza din august pana toamna tarziu.
Fructele de catina sunt un adevarat panaceu. Ele contin de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele, alte vitamine ca A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, s.a.
Fructele de catina se pastreaza pe timpul iernii cel mai bine in miere naturala de salcam. Amestecul apicol de catina cu miere se consuma zilnic, o perioada cat mai indelungata, cate 1-3 lingurite, dimineata pe stomacul gol. Se sfarama in dinti si se mesteca bine fructul. Este de preferat sa nu se consume in a doua parte a zilei, deoarece este energizanta si pot aparea insomnii.
Se tine la rece si se consuma in maxim 2-3 luni. In prima faza mierea va scoate sucul din fruct si va deveni mai fluida. In faza urmatoare poate incepe fermentarea.

SIROP NEPASTEURIZAT DIN CATINA CU MIERE, OBTINUT PRIN STOARCERE LENTA (SLOW JUICER)

Fructul de catina este unul din cele mai valoroase din tara noastra.
Pentru prepararea siropului, se separa de pe crengute fructele proaspete de catina, se spala, se zvanta, se dau prin storcator cu ax melcat, viteza redusa si stoarcere lenta (slow juicer), cojile si semintele ramanand uscate separat. Pulpa astfel obtinuta se amesteca in proportie 40%-60% cu miere naturala de albine, preferabil de coriandru, pentru a obtine un PH cat mai neutru. Pentru a-i prelungi perioada de valabilitate, adaugam si zeama de la 2 lamai la un litru de suc. Se va agita pana la dizolvarea integrala a mierii si omogenizarea amestecului. Sucul astfel obtinut are un gust dulce-acrisor.
Se pot consuma 1-3 lingurite dimineata, cu 30 minute inainte de micul dejun sau putem prepara o bautura racoritoare sanatoasa si 100% naturala, cu apa plata sau minerala, foarte buna atat pentru copii cat si pentru adulti.
Sucul (siropul) de catina cu miere este nepasteurizat.
Se pastreaza la frigider, se va agita pentru omogenizare inainte de a fi utilizat si se recomanda a fi consumat in maxim 2-3 luni.

MIEREA CU SCORTISOARA - SCURTA DESCRIERE

Pe langa gustul interesant, unele surse afirma ca mierea cu scortisoara consumata regulat ajuta la tratarea a numeroase afectiuni: dureri de dinti, colesterol marit, infertilitate si impotenta, dureri de stomac, ulcer, indigestie, boli cardio-vasculare, s.a.

MIERE CU NUCI - SCURTA DESCRIERE

Miezul de nuca este un aliment delicios si este folosit in bucatarie la prepararea deserturilor. Dar in afara de asta, miezul de nuca are o compozitie si niste proprietati extrem de valoroase, fiind recomandata profilactic si terapeutic pentru o multime de afectiuni.
Nuca are in compozitia sa proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, P) minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier), acizi grasi si fibre.
Prin consumul de nuca (nu mai mult de 4-5 nuci pe zi), organismul va avea o multime de beneficii.
Amestecul apicol de miere cu nuci imbina intr-un mod ideal proprietatile celor doua alimente. In general, amestecul de oleaginoase (seminte de floare, de dovleac, migdale, etc) cu miere naturala scoate in evidenta beneficiile acestora.
Nucile trebuie mestecate pe indelete inainte de a fi inghitite.
Atentie! Celor cu probleme hepatice li se recomanda un consum mai scazut de nuci.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.